Postapalota Bontása

Építés éve: 2017

 Modern irodaházként születik újjá a budai Széll Kálmán tér fölé magasodó Postapalota, új nevén Buda Palota. A Palota melletti területen egy 2000 m2 alaptererületű 3 szintes mélygarázs fog épülni melynek kivitelezésében az Ár-La Magyarország is rész vesz.

A területen a még meglévő műemléki homlokzati elemeket műemlékvédelmi bontás mellett óvtuk meg. A területen lévő garázst, épületet, földalatti bunkert és támfalakat az Ár-La Magyarország Kft. bontotta le, szállította el és deponálta az építési hulladékokra vonatkozó befogadó engedéllyel is rendelkező telephelyére.

A területen a 3 szintes mélygarázs kialakítása miatt, a földkitermeléssel párhuzamosan, 4 db cölöpözési lavírsíkot kell kialakítani, 3 db kihorgonyzási lavírsíkkal az 5 m-es szintkülömbség miatt, ami a Krisztina körút és a Várfok utca között fennáll.

A területen 30.000 m3 földet kell kifejteni és elszállítani, 2000 m2-en homokos kavics teherbíró réteget ,szivárgó drénrendszert, és víztelenítő kutakat minősítve meg- és kiépíteni.

 

Vissza